Rozsviťte dětský pokoj radostí

Přemýšlíte, jak svému malému (velkému) dobrodruhovi vytvořit kouzelný prostor, který bude vypadat jako skutečná pohádková země, ale zároveň zůstane bezpečným místem pro jeho zdravý růst? Začtěte se do našeho článku a načerpejte cenné informace, které vám s osvětlením pokojíčku pomohou.

shutterstock_1894279522 (1)

Před výběrem svítidel

Dětský pokoj neslouží pouze na spaní a dělání domácích úkolu. V očí dětí je především místem na hraní, a proto nemá smysl investovat do kousků, jejichž vzhled převyšuje funkčnost. Občas v něm zkrátka něco shodí, převrátí, nebo to spadne „samo od sebe“. Proto se vyvarujte svítidlům s ostrými hranami a tenkým sklem a také stojacím lampám, které by se mohly při pádu vysklít. Do pokoje pořiďte pouze několik kvalitních kousků, které v něm budou nejen hezky vypadat, ale především vám umožní mít kontrolu nad teplotou a jasem světla.

 

Jakou teplotu a jas svítidel vybrat?

Světlo by mělo dopadat rovnoměrně do celého prostoru. Než se tedy pustíte do výběru vhodného LED osvětlení do dětského pokoje, proveďte jednoduchý výpočet. Stačí vynásobit plochu pokoje s doporučeným jasem 150-200 lumenů na metr čtvereční. S pomocí tohoto údaje dokážete vybrat ideální počet svítidel s odpovídající intenzitou svícení tak, aby bylo osvětlení v dětském pokoji adekvátní.

 

▶ Jak vypočítat, kolik světel je v místnosti třeba?

 

Do výpočtu osvětlení se nezahrnují vedlejší zdroje světla, tedy stolní a čtecí lampičky. I tak je ale potřeba myslet na konkrétní činnosti, ke kterým vaše dítě pokoj využije. Čím je dítě menší, tím více světla potřebuje, jelikož si hraje i na zemi a v různých zákoutích pokojíku. Proto ho rozdělte do zón, a ty individuálně osvětlete doplňkovými svítidly.

Jak svítidla rozmístit?

Centrální svítidlo je je ze všeho nejdůležitější a poskytuje nejvíce světla. Slouží na hraní či uklízení zejména v zimních měsících, kdy denní světlo moc není. Může být řešené jedním svítidlem na středu místnosti, nebo více svítidly rovnoměrně rozmístěnými na stropě. Pro centrální svítidlo se doporučuje volit teplou až neutrální barvu světla.

 

PLAFONIERA_STARS_vizu

 


 

Pořiďte si přisazené LED svítidlo ADAM s možností nastavení výkonu a teploty světla. Pomocí přepínače si sami zvolíte výslednou teplotu svícení. Pro případ, že by se vám nehodilo do interiéru ho nabízíme i v oblém provedení EVA. Nebo objevte dětské stropní svítidlo PLAFONIERA s okouzlujícím třpytivým efektem, který připomíná rozzářenou oblohu plnou hvězd.

 


 

 

Na psací stůl umístěte stolní lampičku s jasným a přímým světlem, které poskytne dostatečnou viditelnost pro čtení, psaní či malování. Oči dítěte se stále vyvíjí a nevhodné světelné podmínky mohou mít negativní vliv na zrak. Lampičku do pracovní zóny proto vybírejte opravdu pečlivě. Je vhodné vybrat lampičku s možností přepínání teploty světla. Studeným světlem podpoříte bdělost a koncentraci, a tím tedy i produktivitu. Před spaním je naopak lepší svítit teplým světlem.

5763-1_robin-rgb-stolni-lampicka-s-rgb-podsvicenim

 

  


 

Stylová stolní lampa s RGB podsvícením ROBIN poskytne dostatek světla pro pracovní aktivity a zároveň přinese do pokoje pestrost a zábavu. Jedním dotykem můžete nastavit barvu, teplotu i intenzitu svícení.

 


   4369-2_stolni-led-lampicka-robin-music-s-bluetooth-reproduktorem--cerna

 


 

Moderní stolní lampa ROBIN MUSIC posvítí nejen na úkoly. Díky zabudovanému reproduktoru na ní navíc můžete dětem pustit pohádku na dobrou noc.

 


 

Pro orientaci v noci se hodí dětská svítidla s možností stmívání světla. Kromě toho, že toto svítidlo ukáže cestu při noční výpravě na záchod, s ním vaše ratolesti také rychleji usnou. Lampička na nočním stolku by měla mít teplou barvu světla

5304_bezdratova-nabijecka-charger-s-led-prisvicenim-v-barvach-rgbw_1  


 

Na noční stolek se skvěle hodí bezdrátová indukční nabíječka pro mobilní zařízení s RGBW podsvícením CHARGER.

 


 

 


 

Pokud si s výpočtem a výběrem osvětlení nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím chatu, rádi vám se vším pomůžeme.