Přemýšlíte, jak vhodně osvětlit svou kuchyni?

 

Kuchyň je místem, kde se svou rodinou každý sen sdílíte nejen jídlo, ale i příběhy svého dne. Abyste si tyto chvíle mohli užívat naplno, je klíčové tuto místnost správně osvětlit. Tím nejen vytvoříte příjemnou atmosféru, ale také si usnadníte každodenní činnosti spojené s vařením. Jak na to?

Kulinářské umění si žádá kvalitní osvětlení

Bezpečnost a pohodlí při vaření jdou ruku v ruce s dobře osvětlenou pracovní plochou. Tou je v kuchyni především kuchyňská linka. Bez pořádného osvětlení hrozí, že si vaše oči brzy řeknou o odpočinek, a tím se zvyšuje riziko nějaké té nepříjemné nehody.   

Výklopné svítidlo VERSA LED

 

 

 


 

Abyste si vaření mohli užít bez starostí, posviťte si například výklopným svítidlem VERSA LED. Toto svítidlo je určené k instalaci na stěnu. Snadno ho tak můžete vyklápět a směrovat světlo dle potřeby.

 


Svítidlo pod kuchyňskou linku s vypínačem LINETA LED

 

 

 


 

Hodit by se vám mohlo i kuchyňské svítidlo LINETA LED. S využitím propojky můžete spojit více svítidel do jedné řady a rozsvítit tak celou pracovní plochu. Navíc jej nabízíme ve vícero výkonnostních variantách.

 


 

Skvělou alternativou mohou být i LED pásky 

Tyto tenké a pružné světelné zdroje snadno připevníte na spodek horní skříňky. Během vaření budou svítit s dostatečnou intenzitou, abyste měli každý detail pečlivě pod kontrolou. Pokud si však večer přejete vytvořit relaxační atmosféru a užívat si čas s přáteli při skleničce vína, jednoduše přizpůsobíte barevný odstín aktuální náladě.

 


 

Vyzkoušejte například LED PÁSEK WW s krytím IP20. Při instalaci mějte na paměti, že by se LED pásky nikdy neměly lepit přímo na dřevo a podobné materiály. Namísto toho je umístěte do hliníkového profilu. Ten nejenže prodlouží životnost svítidla, ale zároveň poslouží jako jeho chladič.

 


  

 

Hlavní stropní svítidlo

Při výběru osvětlení pro vaši kuchyni nelze opomenout stropní svítidla, která korunují celkový vzhled místnosti. Vyšší stropy snesou robustnější a výraznější svítidla, zatímco u menších prostor je vhodné volit diskrétnější varianty. Pokud máte kuchyň s ostrůvkem, umístěním závěsného svítidla nad něj přidáte působivý designový prvek. Stejným způsobem můžete postupovat i v jídelně a umístit rustikální svítidlo nad stůl. U průchozí kuchyně volte nenápadná svítidla.

 

Závěsné LED svítidlo LINEAR

 


 

Svítidlo LINEAR LED je tím pravým kouskem, díky kterému bude vaše kuchyň vypadat jako z magazínu. Vyjímat se bude například nad barem, jídelním stolem či kuchyňským ostrůvkem. Při instalaci mějte na paměti, že svítidlo nemá vysoký stupeň krytí IP, a proto se vyhněte instalaci v místech, kde by mohlo přijít do přímého kontaktu s vodou a teplem.

 


 

 

 

💡 Co znamená stupeň krytí IP?

 

 

Osvětlení kuchyně


 

Vestavné LED svítidlo DOWNLIGHT CCT vám nabízí možnost nastavit barvu světla v dané místnosti dle potřeby, a to pomocí přepínače. Nerušivý vzhled dá vyniknout moderním interiérům. Jakou plochu dokáže rozsvítit, najdete v naší přehledné tabulce.

 


 

 

💡 Jak na výpočet osvětlení místnosti a jakou teplotu světla zvolit?

 

 

 

#panluxkuchyně aneb Doporučení na závěr:

  • Pro optimální osvětlení místnosti volte intenzitu osvětlení kolem 50–100 lx.
  • Do pracovní zóny pořiďte svítidla s neutrálním až studeným světlem.
  • Kombinujte hlavní svítidlo s místními zdroji světla.
  • Instalujte i regulovatelná svítidla, u kterých můžete nastavit intenzitu podle aktuálních potřeb.
  • Při výběru kuchyňského osvětlení se nechte inspirovat designem nábytku.

 

 

 


 

Pokud si s výpočtem a výběrem osvětlení nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím chatu, rádi vám se vším pomůžeme.