Osvětlete svou zahradu jako profesionál

Bez ohledu na to, zda vlastníte rozlehlou zahradu nebo jen malý dvorek, váš kousek ráje může skrývat velký potenciál. Využijte každý kout a získejte ze své zahrady maximum díky instalaci vhodného osvětlení.

 

Výběr vhodných svítidel a jejich pečlivé rozmístění je nesnadným úkolem, kterému budete čelit při osvětlování každé místnosti. Pokud ale plánujete osvětlení venkovního prostoru, připravte se na složitější výzvu. Kromě toho, že vás čeká proces zavedení elektroinstalace, budete moci vybírat pouze ze svítidel, která jsou speciálně navržena a odolná vůči vnějším vlivům.

 

Jaká svítidla jsou vhodná pro venkovní použití?

Při výběru správného svítidla do zahrady věnujte pozornost jeho technickým parametrům. Díky tomu si budete jisti nejen jeho efektivitou, ale i odolností vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám, které jsou ve venkovním prostředí běžné. Abychom vám proces rozhodování usnadnili, přinášíme vám seznam základních parametrů, které by mělo vaše venkovní osvětlení splňovat.

 

Osvětlená zahrada zahradními sloupky

Úroveň krytí

Svítidlo by mělo mít minimálně krytí IP44, aby bylo chráněno před vlhkostí a prachem. Co znamená IP u svítidel? To, a mnohem víc se dočtete v našem stručném přehledu.

 

Úsporné žárovky

Ušetřete na elektřině a vybírejte svítidla s energeticky úspornými LED žárovkami. V ideálním případě si pořiďte svítidla vybavená senzorem, který reaguje buď na pohyb, nebo na soumrak. V naší nabídce najdete dokonce i externí senzor, na který můžete připojit více svítidel.

 

Materiál základny

Vybírejte svítidlo vyrobené z odolných materiálů, jako je například hliník nebo nerezová ocel.

 


Externí senzor

 

Senzor PANLUX SOUMRAKÁČ nabízí nejen efektivní, ale i ekologicky šetrný způsob nastavení svícení vašeho svítidla. S třemi různými režimy můžete snadno přizpůsobit světelné podmínky svému životnímu stylu. Svítit můžete celou noc, nebo jen po omezenou dobu.

 


 

Správné umístění pro dokonalé osvětlení

Osvětlení zahrady není jen o kráse, ale také o bezpečnosti a užitku. Abyste svítidla rozmístili efektivně, rozdělte si je do kategorií dle toho, jak je hodláte využit.

 

Svítidla pro bezpečný pohyb

Svítidla umístěte kolem cest, vstupů a ke schodům. Díky nim se po zahradě můžete pohybovat bez obav z úrazů a zároveň si užít atmosféru své zahrady i po setmění. 

 Zahradní sloupek GARD


 

Objevte oblíbené venkovní svítidlo GARD, které je dostupné hned v 8 provedeních. Tento zahradní sloupek v nadčasovém hranatém designu si můžete pořídit s pohybovým či soumrakovým senzorem, anebo se zásuvkou.

 


 

 

Praktická svítidla

Vůně grilovaného masa a příjemné teplo krbu přináší jedinečnou atmosféru, kterou si v zahradě jistě rádi užíváte. Jakmile se ale začne stmívat, může tato idylka rychle pominout. Právě proto je vhodné zajistit k posezení dostatečné množství světla.

 

Dekorativní svítidla

Poslední kategorií jsou dekorativní světla, která slouží k vytvoření atmosféry a zdůraznění krásy vaší zahrady. Můžete je umístit kolem květinových záhonů a dalších přírodních prvků své zahrady.

 

Svítidlo OKO 

 


 

Pro dekorativní nasvícení se skvěle hodí svítidlo OKO EVO. Díky svému výkonu vytvoří tento reflektor nádhernou kulisu vašich letních večerů pod otevřeným nebem.

 


 

 

 

Přizpůsobte zahradu svým potřebám

Pokud ve vaší zahradě rádi využíváte elektroniku, máme pro vás tip! Kromě multifunkčních sloupků se zabudovanou zásuvkou si můžete pořídit i chytré zahradní doplňky, které fungují jako praktický zahradní „prodlužovák“.

STONE

 

 


 

STONE – umělý elektro-kámen se zásuvkami, který můžete umístit kam potřebujete.

V zahradě na sebe nebude příliš upozorňovat a poskytne vám až 4 zásuvky.

 


 

 

 

 

 


 

Pokud si s výpočtem a výběrem osvětlení nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím chatu, rádi vám se vším pomůžeme.