Jak vybrat svítidla do ložnice?

Přestože se mnoho lidí při zařizování ložnice věnuje výběru nábytku i dekorací, svítidla často přehlížejí. Zapomínají, že správně zvolené osvětlení může vytvořit útulnou atmosféru a přispět ke snazšímu usínání. Jak tedy rozsvítit místnost, kam chodíte spát?


V ložnici není přirozené světlo nutné
 Budiž světlo! Anebo ne?

 Ložnice je jediná místnost v domě, kde přirozené světlo není nutné. Pro spánek je totiž vhodné   přítmí, a to i v   případě, že se rádi probouzíte s východem slunce. Pokud do vaší ložnice nesvítí   přímé denní světlo, není to   žádný problém.



💡 Sluneční paprsky mohou být pro probouzení příjemné, ale před spaním je potřeba světlo minimalizovat. Příliš intenzivní svit, a to zejména modrého světla z displejů, může ovlivňovat produkci melatoninu – hormonu odpovědného za spánek.

 

Jak vyřešit umělé osvětlení ložnice?

V ložnici zkrátka není třeba moc světla – ani toho umělého. Nemělo by být nijak ostré a nemělo by vám svítit přímo do očí. Doporučená intenzita osvětlení ložnice je 50–100 lx.

Výklopné LED podhledy

 

 

 S bodovkami určitě zabodujete

Naprosto ideální volbou pro osvětlení ložnice jsou výklopné LED podhledy, které mohou být instalované nejen po celém stropě, ale také ke skříni s oblečením. Ložnice totiž mnohdy slouží také jako šatník. S bodovkami nasměrovanými na vaše precizně poskládané komínky najdete své oblíbené tričko raz dva.

Chytré LED svítidlo VERONA

 

Jedno přisazené svítidlo na strop, prosím

V žádné místnosti by vám nemělo chybět hlavní svítidlo. Jako ideální stropní svítidlo do ložnice doporučujeme náš model VERONA. Díky integrovanému Tuya modulu ho můžete ovládat prostřednictvím mobilní aplikace na svém chytrém telefonu nebo tabletu.

 

 

 

💡 Mobilní aplikace Tuya/Smartlife vám umožní ovládat svou chytrou domácnost odkudkoliv na světě. Díky ní si můžete nastavit intenzitu světla i jeho barvu dle svých přání, a pokud povolíte přístup k mikrofonu, svítidlo dokáže reagovat na hudbu.

Lampička MASTER s integrovanou nabíječkou

 

 

 Lampy do ložnice? Doplněk i praktický pomocník

Nejpodstatnějším osvětlením ložnice je jednoznačně doplňkové svítidlo na vašem nočním stolku. Naší volbou jsou rozhodně lampičky z řady MASTER. Nejenže disponují stylovým designem, ale mají také integrovanou bezdrátovou nabíječku pro váš mobilní telefon. Tímto elegantním řešením si ušetříte starosti s otravnými kabely, které by jinak ležely na stolku či podlaze po obou stranách postele.

 

 

💡 Pro vytvoření útulné atmosféry můžete zvážit také LED osvětlení čela postele. LED pásky jednoduše umístíte za nebo pod postel a vytvoříte si tak jemné podsvícení, které můžete barevně přizpůsobit.

 

 

Na vzhledu záleží

Vyhněte se příliš výrazným prvkům a sytým barvám, jakou je například rudá. Místo toho zvolte paletu jemných barev, které pobídnou k relaxaci. To samé platí i pro barvu světla vašich svítidel. Pro ložnici se nejvíce hodí teplé, skoro až oranžové světlo. To totiž pěkně ukolébá váš mozek ke spánku a ráno vás nevyleká.

 

 

Chystáte se osvětlit vaše další pokoje?

Přečtěte si naše články, kde najdete spoutu tipů, jak osvětlit další místnosti.

 

 


 

Pokud si s výpočtem a výběrem osvětlení nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat, rádi vám se vším pomůžeme.